Veiling

De veiling vond plaats op donderdagavond 25 september. Al om 19:15 stroomden de eerste mensen binnen en registreerden zich meteen bij de registratiebalie. Rond 19:30 was iedereen gearriveerd en kon men een kopje koffie, thee of een lekker glas wijn nuttigen. De veiling zelf begon om 20:00 en zou eigenlijk geopend worden door Gerda Havertong, maar zij kon niet aanwezig zijn door persoonlijke omstandigheden. Desalniettemin werd er goed gestart. Het 1e lot, Ans Markus, werd geveild voor een bedrag van 375 euro. Veilingmeester Henk Hoogervorst hield de vaart er lekker in en de werken gingen als zoete broodjes over de toonbank. Het hoogst geboden werd er op 'Vuurtetra's' van Gosia Bolwijn-Wiese, 900 euro !

De teller stond in de pauze al op rond de 7.000 euro en dat kon dus alleen nog maar meer worden met nog 25 kavels te gaan. In de pauze konden de kleine 200 bezoekers genieten van hapjes en wijn en werd er gezorgd voor entertainment door niemand minder dan Henk Veen (bekend van o.a. de Gouden Kooi en Life & Cooking).

In de 2e helft van de veiling ging het bieden net zo goed als de eerste helft. Mensen hadden door dat er natuurlijk niet veel kavels meer overwaren en dus werden er ook steeds hogere bedragen geboden. Het topstuk (van de avond) was 'Avond in de binnenhaven van Hoorn' van Peter de Rijcke, wat een recordbedrag van 1.300 euro opleverde.

Na een bedankwoordje en de betalingen was de avond afgelopen, wij zijn zeer blij met het resultaat, 12.555 euro voor het dorpje Kumasi in Ghana!

Daan Tesselaar en Kim Gaarthuis

info@soskunst.nl